Til toppen

Pannen som varer i flere generasjoner

Jernpannen ble en kjærkommen venn for Trond Moi på Farmen kjøkkenet. Etter han kom ut av Farmen-boblen, har Sabor jobbet tett sammen med han for å lage den ultimate jernpannen som vil vare i flere generasjoner. Det er med stor begeistring vi nå presenterer jernpannen Sabor har laget i samarbeid med Farmen vinneren 2023, Trond Moi.


Det selges på verdensbasis millioner av belagte panner i året, og med en levetid på fem til syv år, går dessverre mange stekepanner i søpla hvert år. Hvis du bruker jernpanna riktig, varer den livet ut. Tenk det!

"Inne på Farmen brukte jeg jernpannen på det meste! Den fungerer knallgodt til all type matlaging" 

Lag de lekreste retter i støpejerns pannen. Du kan lage alt fra egg til en saftig biff, men også tilberede en deilig fiskesuppe.

"En liten jernpanne er mye mer praktisk i mange sammenhenger der man bare lager 1-2 porsjoner, den blir kjappere varm, bruker mindre energi og er lett å håndtere"

Jernpannen er produsert i 100% støpejern - et robust materiale med gode egenskaper. Den leder varme raskt og fordeler den jevnt, noe som gir en fin steke overflate. Pannen er belagt med et fysisk belegg som er basert på nitrogen- og vegetabilsk oljebehandling, uten noe kjemisk belegg. Dette hjelper mot rust og gjør pannen mer sikker og miljøvennlig når den brukes. 

Pannen passer alle koketopper, samt grill. Bruk gryteklut, da håndtakene blir svært varme. Ved bruk av støpejerns panne er det viktig å bruke tilstrekkelig med smør eller olje for å unngå fast brent mat.

Vedlikeholds råd:

Det er viktig med riktig vedlikehold. Slik sikrer du lang levetid på jernpannen din:

1. Vent til pannen er avkjølt.
2. Vask i varmt vann, uten bruk av såpe(bruk av såpe kan fjerne det beskyttende oljelaget i panna).
3. Til slutt kan du smøre pannen med litt matolje for å ivareta overflaten.

Bonusen når du tar godt vare på pannen, er at den bare blir bedre og bedre, og at det skapes et belegg som hindrer at egg, fisk og andre matvarer fester seg til pannen. 

Har noe mat blitt klebrig i pannen, som ikke er så lett å fjerne, kan du legge pannen i bløt i vann noen minutter, eller koke opp restene med litt vann. Men da er det viktig å olje pannen etterpå. 

Husk at pannen ikke må ha noe fuktighet i seg når du setter den bort, slik unngår du rustdannelse i pannen. 

 

Sabor - Moi - Stekepanne - 24 cm

D24 H4,5 cm T4,5 mm, støpejern, svart
46208174

Sabor - Moi - Stekepanne - 28 cm

D28 H7 cm T4,5 mm, støpejern, svart
46208175